Wanneer je, net zoals ik, meer dan 30 jaar ervaring hebt in het (interim-)managementvak, dan is niets leuker om die kennis, inzichten en ervaringen te delen met anderen. Een goede manier hiervoor heb ik gevonden als deeltijd docent. In wat ik nu schrijf mag je mij dus beoordelen als een ervaringsdeskundige.

Het voordeel van het delen van mijn kennis en ervaring is dat ik weer terugga naar de basis van bepaalde kennis. Ik pas het vaak toe, maar de onderbouwing zit soms ver weggestopt. Kortom, ik krijg hierdoor alles weer fris en fruitig op het netvlies. In deze rol vraag ik mij ook vaak af waarom de ene docent mij vroeger wel wist te boeien en bij de andere docent eerder de kroeg mijn voorkeur had. Want daar kon ik tenslotte ook het ‘leerproces’ en de creativiteit stimuleren…

Volgens mij heeft dit met een aantal zaken te maken. Zaken zoals lef, persoonlijk leiderschap, actualiteit en didactiek.

Natuurlijk is er een rode draad in een opleiding; je leerdoelen. Ik zie dit zoals de bestemming in een routeplanner. Iedere keer probeer ik weer een andere route te vinden om de leerdoelen te halen. Dit hangt af van de actualiteit, de groep die ik lesgeef en natuurlijk ook de evaluaties achteraf. Met COVID-19 is blended learning de vorm van onderwijs die veel wordt toegepast. Een vorm waarbij fysieke – en digitale bijeenkomsten elkaar afwisselen en versterken. Ook dat vraagt aanpassing van zowel de student/cursist als ook van de docent. Het is opnieuw voor mij de vraag: “Hoe weet ik de groep voldoende te boeien wanneer iedereen achter zijn of haar beeldscherm zit?”
Ook dat is een proces van bedenken, proberen, luisteren, aanpassen en weer opnieuw proberen.

Ik zie een parallel met de huidige vorm van leidinggeven. Immers, thuiswerk is voorlopig de norm tenzij het niet anders kan. Dat betekent dat je als team en als manager goed moet nadenken hoe je elkaar kunt blijven bereiken en motiveren. Door gebruik te maken van het juiste medium. Digitaal een creatief proces opstarten wordt door velen als een uitdaging gezien, en dat is het ook. Er is daarentegen veel beschikbaar op het gebied van gaming, quiz, scrumsessies, whiteboards enzovoorts. Veel van deze toepassingen zitten al in meer of mindere mate in bijvoorbeeld Microsoft Teams of andere toepassingen, maar ga ook eens shoppen in de Google/Apple appstores. Je zult verbaasd zijn.

Er kan dus veel. Of je het ook gebruikt en inzet hangt van jou af. Ook al gaat er natuurlijk niets boven de fysieke bijeenkomsten, waarbij je elkaar zonder vertraging ziet, hoort en ‘ruikt’, ook in het huidige digitale tijdperk zijn er mogelijkheden iedereen geboeid te houden.  

Meer weten over het boeien van medewerkers?

Bel René Voorwerk
Eding & Partners
06 456 422 98

Als founder van Eding en Partners begeleid ik regelmatig klanten bij transities. Daarbij stel ik de mens centraal en beïnvloed ik het proces, ICT, structuur en het gedrag. Met name in het werken op afstand zijn er vele mogelijkheden op het gebied van beschikbare middelen, de aanpak en manieren om je team te versterken. Graag bespreek ik dit met je.